LoPS:n hyvä pelivire jatkui

JALKAPALLO

Jalkapallon Nelonen jatkui Loimaalla lauantaina, kun Palloseuran vastustajaksi Hirvihovin nurmelle saapui Hot Lips Turusta. Ennen ottelua Hot Lips oli sarjassa kolmantena, kun taas LoPS kolmanneksi viimeisenä, joten ennakkoon Palloseuralle povattiin vaikeaa ottelua. Kauden ensimmäinen ottelu Turussa oli päättynyt Hot Lipsin helppoon 5-2 voittoon, ja kun edelleen loimaalaisilla oli pieniä ongelmia saada kunnon kokoonpano otteluun, päivästä odotettiin tulevan todella hikinen.

LoPS lähti pelaamaan puolustuspään kautta, eikä heille ominaista aktiivista prässipeliä heti ottelun alusta asti nähty. Kuitenkin palloa pystyttiin pyörittämään hyvin ja keskikenttä oli yllättävän hyvin loimaalaisten hallussa kun kolmikko Juho Halminen, Joonas Suokas ja Juuso Yli-Mikola pelasivat hyvin yhteen. Hot Lips keskittyi heittämään pitkiä palloja laitureille ja hyökkääjille omalta puoliskoltaan, eikä edes yrittänyt rakentaa peliä maata pitkin. LoPS pystyi puhkomaan Hot Lipsin puolustuslinjaa ensimmäisellä jaksolla muutaman kerran vaarallisesti ja varsinkin Mikko Mäkelä pääsi puolittaisille paikoille, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Peli oli molemmin puolin tarkkaa eikä huippupaikkoja kummassakaan päässä nähty, joten tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi samoissa merkeissä, molempien pelatessa edelleen tarkasti. Puoliajan edetessä, ja ehkä kovemman kunnon ansiosta, LoPS sai kuitenkin yhä enemmän painostettua ja pelattua palloa kohti Hot Lips maalia. Hyökkäyksiä pystyttiin hyvin vyöryttämään kuudentoista rajalle asti, mutta loppuratkaisut olivat aina hieman vajavaisia. Hot Lips ei käytännössä toisella puoliajalla maalipaikoille päässyt. Peli näytti jo päättyvän 0-0 pistejakoon, kun 87:lla minuutilla kesken loimaalaisten painostuksen sattui paha pallonmenetys laidassa, ja Hot Lipsin laituri antoi hyvän keskityksen, jonka vieraiden Jaakko Utriainen iski maaliin. Johtomaali todella pahaan paikkaan ja LoPS-pelureilta näytti jo selkäranka katkeavan. Heti aloituksen jälkeen oli selvää kuinka loppuminuutit kuluisivat: LoPS painoi armotta palloa kohti vierailijoiden maalia. Nopeilla syötöillä pallo oli jatkuvasti rankkarialueen sisällä ja jo varsinaisen peliajan umpeuduttua hienosti pelannut Juuso Yli-Mikola sai syötettyä takaviistoon Niko Räsäselle, jonka oli helppo työ tasoittaa lukemat viimehetkillä. Ansaittu tasoitusmaali LoPS:lle ja pisteet jaettiin lopputuloksella 1-1.

Loimaan Palloseura pelaa seuraavan pelin jo huomenna keskiviikkona klo 19.00 Hirvihovin nurmella, kun vastaan tulee sarjakärki Paimion Haka. Tervetuloa kannustamaan LoPS:n tappiottomalle putkelle jatkoa!