KAPTEENISTOSTA KAKSI KASASSA

Palloseuran kasvatti Makki jatkaa Loimaalla.

Palloseuran kasvatti Makki jatkaa Loimaalla.

Viime kauden kapteeniston jäsenistä kaksi on jo kasassa ensi kaudelle, kun Markus Niemelä jatkaa Palloseuran sotisovassa. Vaikka tämä ei tietystikään tarkoita ensi kauden kapteeniston olevan jo valittu, niin arvonimitys antaa osviittaa miten arvostettu pelaaja Makki joukkueessa on. Mitkä on Markuksen tavoitteet kaudelle 2016?

Henkilökohtaisesti tavoitteeni on tuplata viime kauden maalimäärä. Kuulostaa hurjalta, mutta uskon siihen pystyväni, mikäli vain loukkaantumisilta vältytään. Toiseksi tärkeimmäksi näen ehjänä pysymisen. Viime kaudella olimme sarjan kärkipäässä ja taistelimme pitkään noususta. Joukkueen taso on noussut huimasti viimeisten kausien aikana ja se on kasvattanut myös tavoitteita. Ensi kauteen lähdetään valmistautumaan entistä aikaisemmin ja toivottavasti se näkyy sarjasijoituksessa. Nousujuhlat on kivoja tapahtumia, joten sellainen maistuisi!

2015 olit sivussa todella paljon vaivojen vuoksi ja pelasit rikkonaisen kauden. Onko loukkaantumiset nyt selätetty?

Nilkkaralli on kiusannut jo useamman kautta. Loukkaantumiset pilasivat henkilökohtaisesti minun viime kauden ja söi peruskuntoa, mikä näkyi niissä vähissä peleissä mitä pelasin. Nämä loukkaantumiset ovat aina tapahtuneet keinonurmikentillä, joten taidan siirtyä seuralegenda Motulan (Antti Uusitalo toim. huom.) tavoin pelaamaan ainoastaan nurmipelit. Talvi harjoitetaan peruskuntoa ja lihaskuntoa, joilla pyritään ehkäisemään vammoja.

Kapteenistossa vuodesta 2010 ollut Markus on pelannut edustuksen kanssa sen uudesta tulemisesta saakka. 2006 Gula luopui sarjasta ja talvella 2007 ei ollut vielä varmuutta lähtee joukkue edes sarjaan. Markus oli yksi näistä 15 soturista, joka ilmestyi Loimaan Tennishallille ensimmäiseen harjoitustapahtumaan. Hän on nähnyt laskut ja nousut. Miten toiminta on mielestäsi mennyt eteenpäin?

Kun joukkueeseen tulin, meillä ei tuolloin ollut mitään tavoitteita ja silloin pelailtiin erilaisilla kokoonpanoilla, riippuen siitä ketä sattui pelipäivänä kiinnostaa tulla paikalle. Seuraavien kausien aikana toiminta on muuttunut pikku hiljaa tavoitteellisemmaksi ja edustusjoukkueesta tullut paljon tiiviimpi ryhmä. Nykyään se vaikuttaa jo sitoutuneelta joukkueelta. Viimeiset kaudet runkopelaajat ovat pysyneet samoina ja se on mielestäni tärkeää. Samalla on alkanut tulla menestystä. Futsalissa joukkue pääsi Ykköseen asti ja futiksessa on neljän viime kauden aikana tultu Kutosen keskikasti Nelosen kärkikahinoihin. Kun menestystä on tullut, niin joukkueen sisällä myös tavoitteet ovat kasvaneet. Tämä on ehkä pakottanut lisäämään treenimääriä ja tehostamaan treenejä. Valkku kävi hakemassa oppeja Kuopiosta ja se näkyi jo viime kaudella harjoituksissa. Tällä hetkellä pelaamme tosissamme, mutta emme vakavissaan, vaikka katsoja voi eri käsityksen välillä saadakin.

Loimaan Palloseuran edustusjoukkue ei lepää laakereillaan. Sopimuspelaajia on kasassa jo toistakymmentä ja niiden joukossa muutama todella kova uusi hankinta. Markuksen kiinnitäminen rosteriin osoittaa myös sen, että Gulaan tultuaan, ei sieltä pois selvästikään halua lähteä.

Lisää sopimusuutisia jälleen huomenna. Tänään puolestaan voi tulla katsomaan futsal-kakkosen ottelua Loimaan Palloseura – FC NU Hirvihoviin 20.00. Tapahtumaan on LoPSmaisesti vapaa pääsy.

Jätä kommentti