ALASTARON PUSKUTRAKTORILLE JATKOA

Näyttökuva 2015-11-17 kello 14.07.24.png

Mäksä pamautti Bosna-pelissä knallin täyteen viidessä minuutissa.

Loimaan Palloseura sai takavuosina riveihinsä todellisen maansiirtokoneen naapuriseurasta Alastaron Urheilijoista. Vuonna 1993 syntynyt Mikko Mäkelä on siitä harvinainen kärkimies, että hän siirtää vastustajat täydessä vauhdissa pois tieltään. Muistatteko Super-Mac Mahoneyn Bustereista? Kyllä, Mäksä on vähintään yhtä vahva.

Vaikka Mäksä asuu edelleen Alastarolla, ei hän näe ongelmaa pelaamisessaan Loimaalla.

Eipä se mua ole haitannut, tykkään futiksesta, ja kun omalta kylältä loppu, niin oli löydettävä uusi joukkue. LoPSissa pelasi jo pari kaveria, joten siirryin sinne ja en ole katunut sitä siirtoa koskaan.

Kaudella 2015 vain yksi LoPSilainen pystyi sarjamatseissa hattutemppuun. Ja hänkin kahdesti. Eli kyseessä on nimenomaan Mäksä. Ensin syyskauden avausmatsissa Ruskolla hattutemppuun tarvittiin puoli tuntia, sittemmin syyskauden toiseksi viimeisessä kotiottelussa Bosnaa vastaan vain viisi minuuttia.  Mikko avaa vaatimattomasti onnistumisiaan.

Joskus onnistuu kaikki, ja joskus taas ei mikään. Kaksi peliä osui hyvälle päivälle ja molemmissa osuin kolmesti.

Mäksän vahvuudet futiksessa on ehdottomasti fysiikka sekä laukaus. Pitkiin palloihin tämä Alastaron Ole-Gunnar Solskjär sinkoutuu kuin tykin suusta. Laukaus lähtee täydestä vauhdista matalana, joka on myrkkyä maalivahdeille. Miksi Mäksä sitten on ansainnut Solkskjär -lisänimen? Koska Mikon erikoisuus on osua vain vaihdosta tullessaan. Kaudella 2015 hän osui keskimäärin useammin kuin kerran tullessaan kesken peliä sisään, kun taas avauksessa maaleja ei syntynyt. Kysyimme Mäksän mielipidettä asiaan.

Johtuu varmaan siitä, että pääsen tuoreilla jaloilla pelaamaan väsyneitä puolustajia vastaan.

Mäksän ase on tosiaan nopeus, ja se näkyi taululla useasti. Syyskauden tehokkain LoPSin pelaaja maalien valossa; kyllä, Mikko Mäkelä. Maaleja syntyi 9 kappaletta. Millä miettein syksyn tehopelaaja lähtee seuraavaan kauteen?

Jos porukka pysyy samana mitä viime kaudella, ja saataisiin muutama uusi kaveri rinkiin, niin uskon että pelataan jopa noususta ensi kaudella.

Jätä kommentti