LoPS jatkoi hyviä otteitaan

JALKAPALLO

Jalkapallon Nelosessa Loimaan Palloseura kasvatti pisteputkeaan jo kolmeen peliin, kun se tiistaina haki tasurin Turusta FC Inter/2 vieraana. Aikaisemmalla viikolla LoPS oli kotonaan voittanut helpohkon näköisesti SCR:n Raisiosta 2-1 ja Kaarinan Reippaan 4-0. Näillä tuloksilla LoPS nousi sarjataulukossa jo 5 pisteen päähän putoamisviivasta, joten joukkue pääsi giljotiinin alta pois ja hieman hengähtämään. Oliko se sitten tämä pienoinen vapautuneisuus, joka vaikutti koko joukkueen peliin, mutta tiistai-iltana Turun Yläkentällä nähtiin LoPS, joka oli täynnä itseluottamusta ja teki kauden hienoimpia syöttökombinaatioita.

Ottelun alussa LoPS pääsi pitämään palloa ja Fc Inter/2:n todella nuoret pelaajat olivat vaikeuksissa yrittäessään katkoa vieraiden hyökkäyksiä. Hyvillä syötöillä LoPS pääsi vetopaikoille ja vartin pelin jälkeen Interin puolustuslinja puhkottiin näyttävästi, kun Aapo Hakala pelasi avaukseen palanneen veljensä Tuomaan yksin läpi. Interin maalissa pelannut loimaalaistaustainen Ville Seppä veti kuutenkin pidemmän korren ja sai torjuttua vedon kulmaksi. Ensimmäisen 20 minuutin jälkeen Inter pääsi mukaan peliin ja loimaalaisten puolustuslinja oli ajoittain vaikeuksissa nopeiden Inter-hyökkääjien kanssa. Kertaalleen pallo käy ylärimassa hienon kaukovedon päätteeksi, mutta lähemmäksi maalia ei Interkään pääse. Tasainen vääntö jatkui taukoon asti eikä kumpikaan päässyt huippupaikoille, joten tauolle mentiin tilanteessa 0-0.

Toinen puoliaika alkoi kuten ensimmäinenkin, LoPS pyörittää ja pääsee huomattavasti helpommin maalipaikoille. LoPS:n kärjessä pelannut ja huikeasti töitä tehnyt Jani Harja pääsee yksi vastaan yksi tilanteeseen pakkia vastaan ja onnistuu ohituksessa, mutta takakulmasijoitus kimpoaa tolpasta ulos. Inter saa jälleen puoliajan edetessä enemmän otetta pelistä ja pyrkii pelaamaan nopeilla syöttökuvioilla nopeita hyökkäyksiä. LoPSin puolustus joutuikin rikkomaan paljon ja tuomari heilutteli keltaista korttia huomattavan tiuhaan. LoPS sai kuitenkin toisenkin puoliajan parhaat paikat, mutta kentän paras pelaaja, Interin maalivahti koppasi kaiken mahdollisen. Maaleja ei siis nähty ja pisteet tasattiin tuloksella 0-0.

LoPS:n pisteputki kasvoi siis kolmeen otteluun ja ero putoamisviivaan on kuusi pistettä kun vielä neljä ottelua on jäljellä. Hyvä loppukausi näyttää siivittävän loimaalaiset säilymiseen oikeuttavaan sarjasijoitukseen, mutta tasaisessa sarjassa tilanteet elävät nopeasti. Seuraava ottelu pelataan Hirvihovin nurmella lauantaina 6.9. klo 15 kun vieraaksi saapuu myös putoamiskamppailussa mukana oleva FC Bosna Turusta. Tervetuloa kannustamaan Loimaan Palloseuraa! Otteluun on vapaa pääsy.